perjantai 23. lokakuuta 2015

Lakukakku

Oon ehkä vain kerran aikaisemmin tehnyt lakukakkua. Harmillisen harvoin tulee tosiaan käytettyä lakua leivonnaisissa, aina on niitä, joille ei muka maistu.


Pohja:

200 g Fazerin Aito Vanilja -täytekeksiä
hieman lakritsinjuurijauhetta
50 g voita

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita ainekset keskenään, ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Täyte:

1 pss hopeatoffeeta
4 dl kuohukermaa
5 liivatelehteä
2 ½ dl Flora Vispiä
½ dl vettä
turkinpippurirouhetta reilusti

Sulata hopeatoffeet kattilassa liedellä osaan kuohukermasta. Kun toffeet ovat sulaneet, sekoita luput kuohukermasta hyvin joukkoon, ja laita kylmään. Kerman tulee olla kylmää, että se vaahdottuu, joten varaa aikaa.

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan viideksi minuutiksi. Kun hopeatoffee-kerma on jääkaappikylmää, vatkaa se ja vispikerma, ja yhdistä kermat toisiinsa. Sulata liivatteet kiehautetussa vedessä ja lisää kermaseoksen joukkoon. Lisää vielä turkinpippurirouhetta makusi mukaan. Anna kakun hyytyä ainakin pari tuntia.
Päälle:

kaada lakritsikastiketta niin, että se hieman valuu reunojen yli
Erilaisia laku-karkkeja ja valkoisia minivaahtokarkkeja koristeluun

Kakun kasasin pieneen vuokaan, joten korkeutta tuli näyttävästi. Kiille ei olisi mahtunut, tosin en sellaista tähän halunnutkaan. Juoksevan kastikkeen kanssa on hyvä ottaa huomioon, että se saattaa olla lopulta sottainen. Tämän kakun kanssa ei katastrofia tapahtunut, mutta silti mietin mahdollisesti parempia vaihtoehtoja, esim. värjättyä suklaata. Se ainakin kovettuisi, joten sotkusta ei pelkoa. Kyllä lakritsi kuitenkin aina maussa voittaa^^



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti