keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Miniomenapiirakat

Tein pieniä omenapiirakoita viime kesteille, ja tästä tulee luvattu ohje:

Käytin metallisia torttu/tartalettivuokia, mutta esim. muffinipelti tai muu tukeva pikkuvuoka käy myös.


Pohja (ja kansi):

300 g vehnäjauhoja
200 g suolatonta voita
100 g sokeria
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta

Sekoita ainekset keskenään tasaiseksi, mutta älä vaivaa. Laita taikina n. tunniksi jääkaappiin. Kauli sitten taikina, ja painele sitä vuokien pohjaan ja reunoille. Lisää täytettä syvennyksiin. Tee taikinasta vuokien päälle vielä ristikot/kannet haluamallasi tyylillä, (itse tein taikinasuikaleista punosristikon) ja siisti reunat. Paista 200 asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä ja irrota varovasti esim. veitsen avulla.

Huom. voit käyttää myös valmismurotaikinaa.


Omenatäyte:

2 isoa omenaa pieninä kuutioina
1,25 dl fariinisokeria
1,25 dl sokeria
1 tl kanelia
0,5 tl suolaa
1/4 tl muskottipähkinää
5 tl maissijauhoa
2 tl sitruunan mehua

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja täytä vuoat.


Riittoisuus riippuu ensinnäkin vuokien koosta ja siitä, kuinka paljon piirakoiden kanteen käyttää taikinaa. Itse sain n. 10 tehtyä.:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti