maanantai 27. helmikuuta 2017

Koiramaiset kemuherkut


Murremuru täyttää huomenna ja hurjat 9 vuotta. Ei se vieläkään ole aikuiseksi kasvanut, mokoma pöhköpää:) Mutta 9-vuotias koiranpentu on kyllä ihana olemassa, ja siispä sen kunniaksi leivottiin poikien kanssa koirankeksejä ja kakkukin jopa!


Keksiohje on varsin simppeli, muutaman ainesosan sekoitus:

1,5 dl keitettyä bataattia
5 dl kaurahiutaleita
2 rkl kookosöljyä
2 rkl vettä

Sekoita ainekset tasaiseksi mössöksi, ja kauli muutaman millin paksuiseksi taikinaksi. Ota muotilla kuvioita (esim. luun mallisia) ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 20 minuuttia.



Säilytä esim. tiiviissä purkissa. Suurin osa kekseistä puolitettiin kakunkoristeiksi, mutta purkillinen jäi sellaisenaan herkuteltavaksi.


Koiran kakkuun löysin helpon ohjeen pinterestistä:

2,5 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl maapähkinävoita (huom. älä käytä makeutettuja tai suklaata sisältäviä levitteitä, ne ei sovi koiralle)
0,5 dl kasviöljyä
2,5 dl porkkanaraastetta
2 rkl hunajaa
1 muna

Sekoita jauho ja leivinjauhe keskenään, ja lisää sitten muut ainekset. Paista 175 asteisessa uunissa n. 40 minuuttia. Kuorruta esim. maitorahkalla.


Reunustin kakun vielä itseleivotuilla koirankekseillä. Viirin askartelin paperista ja narusta, mutta se roikkuu kahden kaupasta ostetun koiran herkkupötkön varassa. Pötköihin leikkasin lovet narua varten, ja sitten painoin ne kakkuun.



Yksi yhdeksikön mallinen koirankeksi tehtiin myös, ja se sitten keskimmäiseksi koristeeksi 9-vuotiaan kultahauvan kakkuun<3


Paljon paljon onnea rakas Dina<3


Täytyy muistaa, ettei koiran tule saada kakkua kuin varsin maltillisia määriä, joten paloiteltuna sen voi hyvin pakastaa, ja herkuttaa sitten vähän kerrallaan silloin tällöin:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti