tiistai 1. elokuuta 2017

Vohvelit mesiangervovaahdolla


Mesiangervosta saa ihanan mausteen jälkiruokiin. Kuivatin mesiangervon kukat ja käytin vohvelitaikinaan n. ruokalusikallisen kukkamaustetta. Tein lisäksi maistuvan kermavaahdon lisäämällä n. ruokalusikallisen mesiangervon kukkaa yhteen desilitraan vispikermaa.


Maku tosin jakoi mielipiteitä - mieheni, joka ei pidä mantelista, ei pitänyt myöskään mesiangervosta. Pehmeän mantelinen maku oli minusta taasen aivan hurmaava. Kevyemminkin olisi voinut tosin kukkia käyttää, sillä maku on voimakas. 

 


Vohvelitaikina

3 kananmunaa
4 dl maitoa
1 dl kivennäisvettä
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
suolaa
2 rkl sokeria
(1 rkl kuivattua mesiangervon kukkaa)
50 g voisulaa

Sekoita kaikki ainekset, ja anna taikinan turvota 30 minuuttia.
Kuumenna vohvelirauta ja paista sitten taikinasta vohveliraudalla paksuja vohveleita. Käytä paistamiseen voita



Mesiangervovaahto
2 dl kermaa
1-2 rkl kuivattua mesiangervon kukkaa
maun mukaan tomusokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon mauste sekä makeutus.


Ota myös huomioon; Suurina määrinä mesiangervo voi aiheuttaa pahoinvointia ja huimausta. Aspiriinille allergiset saattavat saada reaktioita. Verta ohentava vaikutus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti