perjantai 6. lokakuuta 2017

Pullapäivä!


Kyllä! Meillä vietettiin kansainvälistä korvapuustipäivää. Häpeäkseni myönnän, että teen kanelipullaa todella todella harvoin, vaikka omassa lapsuudessa se on ollut se kaikkein kotoisin herkku.


Sen kummemmin miettimättä omaa puustimallia, käärin rullan ja leikkasin paloiksi. Totesin samalla, että täytyy ehdottomasti harjoitella tätäkin hommaa enemmän! :D

No mutta, erittäin hyvät pullat tuli, ja lapset söivät niitä kilpaa.


Tein myös muutaman minipuustin "pullatikkareita" varten. Ja pullatikkareiden kanssa tarjoilukokeiluna pullakaakao, joka siis on lämmin maitokaakao maustettuna kardemummalla ja kanelilla. Päällä vaniljanmakuinen kerma ja tazza-kaakaojuomatiivistettä. Nam.




PULLATAIKINA
5 dl maitoa
50 g tuorehiivaa
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1,5 tl suolaa
900 g (n. 14 dl) vehnäjauhoja
150 g pehmeää voita

TÄYTE
100 g pehmeää voita
1 dl sokeria
6 rkl kanelia


Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon muna, sokeri, kardemumma ja suola.
Alusta jauhot taikinaan vähitellen sekoittaen. Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa.
Taikina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä sekä kulhon reunoista.

Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin tunti.

Vaivaa taikinaa leivinalustalla ja jaa se kolmeen osaan. Kauli osat levyiksi.

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä taikinalevyjen päälle.
Kääri levyt rullaksi niin, että saumakohta jää alle piiloon. Leikkaa rullista terävällä veitsellä noin 8 pullaa jokaisesta. (Nosta pullat pullavuokiin.) Voitele munalla ja koristele raesokerilla. 

Paista 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti