keskiviikko 4. huhtikuuta 2018

Pasha - ohje ja pari tarjoiluvinkkiä

Vuosittain etsin pashan reseptin netistä, ja koska variaatioita on ainakin kymmeniä, olen muutamankin kerran erehtynyt valikoimaan ohjeen, joka ei ole ollut mieleen. Tässä siis hyvä peruspashan ohje laitettavaksi itsellenikin talteen.

Pasha

Tästä ohjeesta tulee reilu annos kahvisuodattimeen tehtävään pashaan. Mikäli käytössäsi on iso pashamuotti, annos tulee tuplata. Vuoraa muotti puhtaalla (kiehautetulla ja kuivaksi puristetulla) sideharsolla tai suodatinpussilla.


250 g maitorahkaa
100 g pehmeää voita
1 keltuainen
1 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
3 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
2 rkl rouhittua mantelia
2 rkl korintteja tai rusinoita


Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää joukkoon loput ainekset.
Kaada massa muottiin, ja varaa sen alle kulho, johon neste voi valua. Laita pasha yön yli jääkaappiin, jonka jälkeen voit kumota pashan tarjoiluastiaan. Irrota sideharso/suodatinpussi, ja koristele pasha esimerkiksi perinteisesti punaisella tuohuksella, ruusulla tai punaiseksi värjätyillä munilla, tai vaikka hedelmillä ja kukkakoristeilla.

 


Kotona tapasimme nauttia pashan yleensä valuttamattomana rahkaherkkuna hedelmäsalaatin kanssa.
Itse olen sen sijaan valmistanut sen kahvinsuodattimeen, kun oikeaa muottia minulla ei ainakaan vielä ole. Koristelussa olen käyttänyt joskus sokerimassakukkia, suklaata, hedelmiä (kuten periskkaviipaleita ja passionhedelmää) tai rusinoita sekä säilykehedelmiä. Perinteinen punainen tuohus sekä kirjaimet XB on myös löytynyt ortodoksisesta pääsiäisherkusta.

  


Pashan kanssa nautitaan pullamaista kulitsaa. Katso tästä ohje.

1 kommentti: